Mustafa Halil SELEK

0 %
Mustafa Halil SELEK
VOZGO Bilişim Hizmetleri A.Ş.
CEO & Founder
  • Lokasyon
    İstanbul / Türkiye
  • Yabancı Dil
    B+ İngilizce
  • Yaş
    26
  • Yazılım Geliştirme
    Tüm Dünya
  • Dijital Pazarlama
    Tüm Avrupa
  • S.E.O.
    Tüm Avrupa
Yazılım
Marketing
S.E.O.
PHP
HTML
CSS
JS
  • Finans & Muhasebe Yazılımları
  • CRM & ERP Yazılımları
  • Dijital Pazarlama
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • Türkçe & İngilizce Destek

Sistem Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

15 Temmuz 2020

Bazı kişiler için sistem toplamak oldukça keyif verici bir olay olabilmektedir. Ancak sistem toplarken herkesin belli ölçüde bilgi sahibi olması gerekir. Sistem toplama işlemleri günümüzde çoğu kişi için bir hobi olarak gerçekleşmez. Özellikle yüksek bütçeli bir sistem toplama işlemi yapılmıyorsa bu konuda diğer sistem toplama işlemleri daha ihtiyaca yönelik olmaktadır. Sistem toplamak için kullanıcıların öncelikle hangi amaçla ve neye ihtiyaç duyduğu için sistemi toplamak istediğini bilmesi gerekmektedir. Örnek olarak halihazırda bir bilgisayarınız mevcut ve bu bilgisayar üzerinde yüksek grafik gerektiren bir oyun oynayamıyorsanız bu konuda ihtiyacınız bir oyun bilgisayarı olabilir. Oyun bilgisayarı teması adı altında bir sistem toplanabilir.

Bütçeye Uygun Parça Tercihleri

Sistem toplamaya karar verdikten sonra belirlediğiniz amaca göre ve finanse edebileceğiniz bütçeyi göz önünde bulundurarak parça toplama işlemlerine başlamalısınız. Sistem toplarken en dikkat edilmesi gereken konulardan birisi amaçla alakası olmayan parça tercihidir. Bu nedenle kullanıcılar daha sonra istediklerini alamayabiliyor.

Sistem Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sistem Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Parçaların Uyumlu Olması

Sistem toplarken yapılan en sık hatalardan birisi parçaların uyumsuz olarak toplanmasıdır. Bu konuda işlem yapılırken kullanıcıların işlemciyle anakart uyumunu göz ardı etmemesi gerekir. İşlemcilerin farklı yapıları her zaman ilgili parçaları kabul etmez. Örnek olarak Intel markalı bir anakarta AMD markalı bir işlemci takmanız mümkün değildir. DDR3 RAM slotuna kullanıcılar DDR4 RAM takamaz. Bu tarz konularda bilgi sahibi olunarak işlem yapılması daha olumlu olur.

Kullanım Dışı Donanım

Kullanıcıların sistem toplarken en sık yaptığı hatalar arasında yer alır. Sistem toplanırken daha sonra kullanılmayacak olan donanıma ekstra olarak para vermek boşa israftır. Genelde tüm kullanıcılar sistemleri toplarken tümünü kullanabileceği düzeyde toplar. Ancak bazı kullanıcılar sistemlerin özelliklerini kullanmayacağı halde fazladan donanım alarak para harcar.

İkinci El Donanımlar Günümüzde teknoloji severler için ikinci el parçalar daha uygun fiyatlarda satılmaktadır. Parçaların pahalı olarak alınması yerine kullanıcılar bazı uyumlu parçaları daha ucuza getirmek amacıyla ikinci el donanımlara yönelebilmektedir. Sizde bu konuda daha uygun fiyatlı olan ve az kullanılmış ikinci el donanımlara yönelebilirsiniz.

Posted in Teknoloji
Write a comment

© 2020 All Rights Reserved.
Mustafa Halil SELEK