Mustafa Halil SELEK

0 %
Mustafa Halil SELEK
VOZGO Bilişim Hizmetleri A.Ş.
CEO & Founder
  • Lokasyon
    İstanbul / Türkiye
  • Yabancı Dil
    B+ İngilizce
  • Yaş
    26
  • Yazılım Geliştirme
    Tüm Dünya
  • Dijital Pazarlama
    Tüm Avrupa
  • S.E.O.
    Tüm Avrupa
Yazılım
Marketing
S.E.O.
PHP
HTML
CSS
JS
  • Finans & Muhasebe Yazılımları
  • CRM & ERP Yazılımları
  • Dijital Pazarlama
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • Türkçe & İngilizce Destek

E-Fatura Sisteminin Avantajları Nelerdir?

25 Haziran 2020

Elektronik fatura, günümüzde dijitalleşmenin adımları ile birlikte birçok avantaj sağlar. E-fatura sistemine geçiş ile birlikte birçok firma rahat bir nefes alırken masrafların da azalması bu yönde önemli bir olgu olmakta. Mustafa Halil Selek, e-fatura sistemini destekleyerek doğanın korunmasını istemekte.

E-Fatura Sisteminin Avantajları

Dijitalleşme çağı, 2000’li yıllardan sonra kendini daha fazla göstermeye başladı. 2013 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından resmî olarak hizmete sunulan elektronik fatura, 2019 yılında yıllık brüt geliri 5 milyon TL ve üzeri olan kurumlar için zorunlu hale getirildi. Elektronik faturanın birçok avantajı da bulunmakta.

E-Fatura Sisteminin Avantajları Nelerdir
E-Fatura Sisteminin Avantajları Nelerdir

Elektronik faturanın sağladığı avantajlar arasında ekonomik tasarruf yer alır. Elektronik fatura, kağıt ve dosya masrafından kurtarmakta. Bilindiği üzere kağıt fatura kesmek için kağıt gerekir. Biriken kağıt faturalar da bir dosya içerisine saklanır ve dolaba konur. Bu da yer kaplaması anlamına gelmekte. Günümüzde sunucu teknolojileri sayesinde küçücük bir depolama biriminde bile milyonlarca kağıt fatura sığabilecek düzeye geldi. Bu da devasa bir yer tasarrufu sağlamak demek. Ek olarak kağıt ve dosya daha az tüketileceği için ekonomik tasarrufun da habercisi olmakta.

Elektronik faturanın bir diğer avantajı ise hız kazandırması. Örneğin kağıt fatura keserken elle yazılmakta. Faturayı düzenlerken küçük hatalar yapılabilir veya yanlış yazılabilir. Bunu düzeltmek için çizilip tekrar yazılır. Bunun dışında toplu fatura kesilmesi için de tek tek yazılması gerekebilir. Fakat elektronik ortamda bu tür dertler ile uğraşılmamakta. Hata yapıldığında bu hata kolayca düzeltilebilir, 7 gün öncesine kadar faturalar düzenlenebilir veya yeni fatura oluşturulabilir, toplu faturalar hızlı bir şekilde kesilebilir. Bu da kullanıcıya zaman kazandırırken aynı zamanda kolaylık sağlar.

Elektronik faturanın dolaylı yoldan da bir etkisi bulunmakta. Elektronik fatura sistemine geçen firma sayısı arttıkça kağıt tüketimi azalacak. Azalan kağıt tüketimi ile birlikte kağıda olan talep düşmeye başlayacak. Kağıda olan talebin düşmesinin ardından kağıt üretiminde azalmalar meydana gelecek. Bu da oksijen kaynağı ormanlardan daha az ağaç kesilmesini sağlayacak. Doğayı korumak, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak adına önemli bir durum.

Posted in Faydalı Bilgiler
Write a comment

© 2020 All Rights Reserved.
Mustafa Halil SELEK