Mustafa Halil SELEK

0 %
Mustafa Halil SELEK
VOZGO Bilişim Hizmetleri A.Ş.
CEO & Founder
  • Lokasyon
    İstanbul / Türkiye
  • Yabancı Dil
    B+ İngilizce
  • Yaş
    26
  • Yazılım Geliştirme
    Tüm Dünya
  • Dijital Pazarlama
    Tüm Avrupa
  • S.E.O.
    Tüm Avrupa
Yazılım
Marketing
S.E.O.
PHP
HTML
CSS
JS
  • Finans & Muhasebe Yazılımları
  • CRM & ERP Yazılımları
  • Dijital Pazarlama
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • Türkçe & İngilizce Destek

Dijitalleşme Nedir? Neleri Değiştirecek?

3 Temmuz 2020

Dijitalleşme nedir? Son zamanlarda sıkça duyulan bu ifade hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Dijitalleşme, eskiye oranla daha fazla güç kazanıyor. Özellikle de salgından sonra büyük bir gelişme kaydeden dijitalleşme, firmaların bu yönde yaptığı adımlarla daha da gelişti. Mustafa Halil Selek, kodladığı otomasyon sistemler ve programlama çalışmaları ile bu çağın daha çok gelişmesini istiyor.

Dijitalleşme Nedir? Dijitalleşmenin Adımları Neler?

Dijitalleşme ile birlikte çağın gerisinde kalan birçok insan ve özellikle eski nesil kısmen de olsa bu konuda kendini geliştirdi. Günümüz yaşlıları incelendiğinde internete girebiliyor, sosyal medyada paylaşım yapabiliyor ve sohbet edebiliyor hale geldi. Her ne kadar genç nesil bu konuda daha iyi adapte olabilse de yaşlılar da az çok bu konuda bilgili olmakta.

Dijitalleşme Nedir, Neleri Değiştirecek

Dijitalleşme, dijital çağ üzerinde atılan adımların bir göstergesidir. Örneğin birçok şeyin yerini teknoloji aldıysa bu bir dijitalleşme adımı olmakta. Tarih incelendiğinde bu olay çok eski zamanlardan beri yer alıyor. 1950’li yıllarda başlayan dijitalleşme o zamanlarda yalnızca devletler ve bilim adamları tarafından sıkça kullanılmaktaydı. O zamanlar bilgisayar mühendisleri matematiksel hesaplamalar için bilgisayarlardan yararlanmaktaydı. Örneğin bir bina yaparken veya yolu asfaltlarken bilgisayarlar kullanılırdı. 2000’li yıllara doğru teknolojiyi daha da gelişti ve internet teknolojik yenilikler arasına girdi. 90’lı yıllarda artık internetin halka açılması ile birlikte dijitalleşme adımları etkisini göstermeye başladı. 2000’li yıllardan sonra freelancer kavramı online ortamda şekillenmeye başlarken günümüzde internet üzerinden para kazananların sayısı bir hayli artmış durumda. İçerik üreticiliği, sunucu işletmeciliği, programlama gibi alanlarda para kazanan insanlar, internetin nimetlerinden faydalanmakta.

Dijitalleşme ile birlikte hayatımıza sosyal medya girdi, yapay zeka kullanmaya başladık, online uygulamalardan yararlandık, akıllı telefonları aktif olarak kullanmaya başladık, sanal gerçeklik teknolojisine geçtik ve daha birçok şeyi yaptık. Bununla birlikte e-ticaret mağazaları yaygınlaştı, uzaktan eğitim gelişti, internet üzerinden hizmet veren firmalar arttı. Örneğin Microsoft, artık fiziksel mağazalarını kapatıp e-ticaret alanına ağırlık verecek. Nesnelerin interneti de dijitalleşmenin bir diğer boyutu. 5G ile birlikte yaygınlaşacak olan bu kavramın 2100 yılına kadar dünyayı ciddi bir şekilde sarması bekleniyor.

Posted in Teknoloji
Write a comment

© 2020 All Rights Reserved.
Mustafa Halil SELEK