Mustafa Halil SELEK

0 %
Mustafa Halil SELEK
VOZGO Bilişim Hizmetleri A.Ş.
CEO & Founder
  • Lokasyon
    İstanbul / Türkiye
  • Yabancı Dil
    B+ İngilizce
  • Yaş
    26
  • Yazılım Geliştirme
    Tüm Dünya
  • Dijital Pazarlama
    Tüm Avrupa
  • S.E.O.
    Tüm Avrupa
Yazılım
Marketing
S.E.O.
PHP
HTML
CSS
JS
  • Finans & Muhasebe Yazılımları
  • CRM & ERP Yazılımları
  • Dijital Pazarlama
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • Türkçe & İngilizce Destek

Android Uygulama Nasıl Kodlanır?

7 Haziran 2020

Android uygulama kodlamak, bazı kullanıcıların hayali olabilir. Android programlama ile ilgilenen Mustafa Halil Selek de bu işte profesyonel olarak çalışmaktadır. Android uygulama kodlamak günümüzde kolay bir şekilde yapılsa da yani öğrenmesi kolay olsa da bazı teknikleri bilmek ve mantığını kavramak gerekir. Örneğin karmaşık sistemlerin altından çıkabilmek için mantıksal düşünmek ve en kısa yoldan kodlamak gerekir. Bu da zaman tasarrufu sağlayan yöntemlerden birisi olmakta.

Android Uygulama Nasıl Yapılır?

Android uygulama yapabilmek için öncelikle Android işletim sistemine sahip olmanız gerekir. Eğer ki Android işletim sistemi yok ise ve müşterilere kodlamak istiyorsanız bu konuda yapılması gereken Android emulator kullanmak olacak. Emulator sayesinde bilgisayar üzerinden Android işletim sistemi kullanmak mümkün hale geliyor.

Android Uygulama Nasıl Kodlanır
Android Uygulama Nasıl Kodlanır

Android kodlamak için bilinmesi gereken bir diğer şey ise JAVA programlama dili hakkında bilgi sahibi olmaktır. Günümüzde JAVA kullanmadan sürükle bırak yöntemi ile de Android uygulama geliştirmek mümkün fakat daha kaliteli ve daha profesyonel uygulamalar için JAVA öğrenmek gerekir.

Eğer ki JAVA bilen bir geliştirici iseniz bu konuda yapılması gereken Android yazılım geliştirmek için uygun bir ortam bulmaktır. Android uygulama geliştirmek için birçok platform bulunur. Bu yazılımlardan birisi Android Studio olmakta. Google tarafından resmî olarak dağıtılan bu uygulama ile profesyonel Android yazılımları kodlamak mümkün. Hem görsel tabanlı hem de kodlama tabanlı kodlamayı destekleyen bu yazılım, kolay bir şekilde Android yazılımları kodlamanızı sağlar. Ayrıca Android’in resmî web sitesinde yer alan dökümanlar ile Android’in geliştirici kütüphanesi hakkında daha fazla bilgi alabilir, daha hızlı kodlayabilirsiniz. Eğer ki 2 veya 3 boyutlu bir oyun yapmak istiyor iseniz ücretsiz olarak sunulan Unity uygulamasını kullanabilirsiniz. Unity, çeşitli platformlara oyun desteği veren bir oyun yapma yazılımıdır. Görsel olarak oyun yapılabilen bu uygulamada C# dili kullanılarak programlama yapılır. Sonrasında çıkarılması istenilen sürümün geliştirici dosyalarını Unity uygulamasına tanıtarak Android uygulamaya göre yapılan oyunu derlemek mümkün olur. Unity dışında Game Maker Studio da bilinen bir oyun geliştirme uygulamasıdır. Kendine özgü GML dili ile sade bir kodlama biçimine sahiptir.

Posted in Teknoloji
Write a comment

© 2020 All Rights Reserved.
Mustafa Halil SELEK